Sider

søndag 5. februar 2012

So far so good

Denne helgen har vi hatt en del ting på planen over ting som skulle gjøres, men planer er til for å endres. Iallefall etter at man har hatt en prat med snekkeren på fredags ettermiddag.

Er barnløse denne helgen siden storesøster er på drillkonkurranse i Lillehammer (gratulerer med 2 første plasser til henne) og lillebror ble lånt bort til min søster og samboer for å få litt oppmerksomhet. Følte at han trengte selskap og oppmerksomhet av noen voksne nå siden det er minimalt av dette fra foreldrene for tiden.

Var en tur innom huset fredag før snekkerne dro så vi skulle bli enige om gulvlister, og de lurte på om vi ikke kunne bli kvitt en del søppel og rydde litt i helga + få det vi skal ha til kjøkkenskapene + malt muren bak der ovnen skal stå. Overraskelsen var også stor da jeg så at trappa er inne og den er jo bare så stilig. Er veldig glad for at vi gjorde endringene med stålspiler og eiketrinn da den skulle til produksjon. 


Dette var biten som gjorde puslespillet komplett og huset er et hus og ikke en byggeplass. Ellers vi kan jo si at det var noen som fikk den realiteten i fanget torsdag kveld når han begynte å tenke på hvor mange helger det er igjen til 20. februar... Det som er spennende er jo om vi klarer å få pakket ned det "gamle" huset klart for det nye. Har begynt med kjøkkenet. Har følelsen av at det er der det er mest stæsj og gir mest kasser. Stua begynner å fylles med kasser både her og der.

Min plan for dagen var søpletømming og maling av mur for ovnen og vinduer + lister. Søpletømmingen tok imidlertid lang tid for det ble ikke mindre enn tre runder og enn stresset mor som kom til avfallstasjonen 10 minutter før stengetid med proppfull bil med søppel. Noe som igjen gir morsomme episoder, men den kan vi ta senere. Så flinke som vi er til å sortere søpla så ble det ikke mer enn 150 kroner å betale for tømmingene og da bestod overmadrassen fra senga vår for 60 av de. Helt klart billigere enn å leie en container.

Mannen fikk hjelp av to kamerater og satte i gang på lista si. 
1.) Montering av Elfa garderoben i gangen og med kamerat Lars sin hjelp så var det i følge mannen bare "smokk, smokk og så var den oppe". 4 meter lang garderobe. De hvite hyllene skal ha skoene våre. Ellers er det kurver og garderobestengere. Ja, og dørene de er jo feil - det skal være 3 eller var det 4 speil per dør, men der har vi fått deler til å lime på av Elfa så det blir gjort når dørene er helt i vater.2) Opp med walk inn garderoben vår. Den ene siden er helt ferdig, men når det viser seg at mor bestiller feil deler eller for lite av noe så blir det jo ikke helt ferdig. Men det går greit å få handlet senere. Nå er det meste oppe. Det ble ikke dumt dette her nei.

3) Det har vært et vanskelig valg å ta hva vi skal ha mellom kjøkkenbenk og skap. Men nå er det på plass etter en flott jobb av kamerat Georg og mannen. Det var virkelig et flott team som jobbet sammen for å få dette på plass i går ettermiddag.


Men jeg har jo glemt å ta bilde av den flotte jobben deres til slutt da. Men det får komme i dag i stedet.

Det var merkelig og luften gikk ut av kroppen etter at disse tingene på plass, for nå føler man at enden kommer og det er virkelig rart etter å ha jobbet med dette i hodet i 2 år og nå de siste ukene fysisk med å få alt ferdig. Men det blir veldig bra synes vi og begynner glede oss til å komme inn i huset om ikke så lenge.

Derfor var veldig deilig at barndomsvenninne Kersti og mannen forbarmet seg over oss og inviterte oss på fiskesuppe denne kvelden. Mannen er fantastisk til å lage mat og vi gleder oss alltid til å komme på et godt måltid hos dem. Selv om vi var slitne så tok det tid før vi kom oss hjem fra godt selskap. Tusen takk til dere.

Nå er det bare til å brette opp armene for nok en dagsøkt med fototapeten på lillebrors rom for mann og kamerat, og listemaling for meg.

Ha en deilig og god søndag!


3 kommentarer:

 1. Den garderoben skulle jeg gjerne hatt....
  Vi har ikke helt planen klar for innredningen av garderoberommet...
  Trappen var også flott, med et moderne preg.

  20 februar er jo virkelig snart!! Alt slitet blir jo heldigvis belønnet med et flott hus!
  Spennende! Får sommerfugler i magen på deres vegne: )
  Og gratulerer til storesøster med førsteplassene: ))

  Stå på, siste innspurt nå!
  Klem Iris

  SvarSlett
 2. GUDAMEG!!! for et styr, det blir sikkert helt herlig når det endelig er helt klart

  SvarSlett
 3. Hei!
  Så heldig dere er som har kommet så langt :)) Og så flott som det blir, med kjempefin utsikt også! Det går jo fort til den 20. februar nå, så lykke til med resten og flytting og alt :)) Er så spennende å følge med byggingen deres, da vi også skal bygge med Blinkhus, et som heter Stensli.

  SvarSlett