Sider

tirsdag 5. juni 2012

"Decluttering"Synes det engelske ordet "decluttering" er så fint - finner ikke noe norsk ord som er så beskrivende av å rydde opp og bli kvitt alle tingene som man tar varer på og ikke trenger lenger.


Jeg ønsker å få orden på kontoret vårt, men vi har for mye ting der rett og slett. Mange bøker er sendt til loppetorv. Men så var det ting som ikke bare kan fjernes sånn uten videre.


Fra jeg var ungdom har jeg elsket å ta bilder og sette i album, og gjorde det opptil jeg fikk digital kamera til burdagen min i 2001. Etter det har jeg ikke satt noen bilder inn i et album - jeg fikk bildene printet ut en periode, men de kom seg aldri inn i album. I 2003 kom jeg over digital scrapbooking dvs. at man bruker Photoshop til å scrappe i stedet for å ha alt papiret rundt seg som en papir scrapper har. Men jeg er mer på å lage sider med mye bilder og historier for de siste årene fremfor å være artistisk. Har derfor laget flere fotobøker istedet spesielt fra feriene våre i utlandet.


Her kan du se et eksempel av vår Italia tur i 2010:
Fordelen med en fotobok fremfor en vanlig album er jo at det tar bare brøkdelen av plass og så enkelt å håndtere. Så jeg vurderer sterkt om jeg skal gjøre noe med de albumene med "gamle" jeg har stående og få de digitalt. Men det var tid som har noe å si også da.


Men - allikevel med all min digitale hverdag har jeg bokser på bokser med ting som jeg har tatt vare på alt fra lysbilder, negativer av bilder, tegninger fra ungene, skolebøker, bilder som ikke er satt i album, billetter, kart - you name it, og jeg har sikkert tatt vare på det. 


Da jeg skulle begynne på dette prosjektet mitt fant jeg under grovsorteringen blant annet alle kvitteringene og billetter fra USA ferien i 2006 - og den fotoboka har jeg lagd for flere år siden så hvorfor de er tatt vare på kan man jo bare lure på :)Så mens jeg prøver å få orden på kontoret som har altfor mange ting i bokhyllene så har jeg bestemt meg for å bli kvitt alle disse eskene med ting, men da må det scannes for jeg tørr jo ikke kaste sånn helt vilt heller da. For tenk om....


Så de siste ukene har scanneren gått for fullt og jeg har fått unna flere bokser som har ligget der. Jeg har scannet julekort som kan være koselig å ta vare på, billetter, lysbilder, bilder, negativer, avisutklipp. Tegninger og skolebøker fra ungene, og der ble jeg sannelig kvitt noen bunker til :) Her tok jeg også noen minutter på scanneren på jobben en kveld jeg var på jobben og tok og scannet inn tegninger med materen på kopimaskinen. Passet på å få scannet med høy dpi.


Det har blitt to fulle søplesekker - en med papir og en med annet som har blitt levert på gjenvinningsstasjonen så langt :)


Det eneste aberet nå er at harddisken fylles opp og må ryddes opp, men har klart å være flink å lagre i ulike mapper så det er ikke så ille jobb å få sortert det der.2 kommentarer:

 1. Så mange fine bilder fra Italia.
  La så godt merke til solsikkebildet!
  Det er så godt å få ryddet i sånne "spare på ting"
  Spesielt nå som man kan fortsette å spare digitalt, og likevel fylle bossekkene!
  Vi har veldig godt mot nå for vi ser enden på "reisen", men det gjenstår fortsatt noe da...
  Klem Iris

  SvarSlett
 2. Min helt, forbilde og "medsammensvorne" når det gjelder bilder og fotobøker! :)

  Takk for tipset om å scanne julekort! Tror jammen jeg skal scanne alt vi fikk i 2011 og lage en dobbeltside i årsboka av de (jeg har ikke kommet så langt å bestilt ennå, selv om den er så godt som ferdig...)

  SvarSlett