Sider

søndag 4. mars 2012

tingene går seg tilDenne uka har vært preget av lange dager for begge foreldre som også må ha fokusert litt på jobb i ukedagene, syk sønn som har måttet være hjemme alene uten at mamma og pappa kunne være hjemme hos han og prøve å komme enda litt mer på plass i huset. I tillegg har de ny eierne overtatt gammel huset så vi har hatt litt på programmet for å få ting ferdig der også.

I dag ble kjøkkenet endelig presentabel for fremvisning på bilde.  Jeg har fått sydd liftgardiner til de to kjøkkenvinduene hos en gardinbutikk her i byen - og  i følge mannen så min stil på mønsteret (og jeg som trodde jeg ikke hadde noe stil...)

Jeg har ikke lyst til å ha så mye på benken, men det blir nok noe innimellom. Har klart å komme inn i rutine å få ting ut av oppvaskmaskinen og rett inn etter middagen. Å vaske opp med en gang prøver jeg også å få til... men det tar vel litt tilvenning til å bli helt inne i vanen. Men man får jo helt dilla på at det skal se ordentlig ut også da...  Har ikke helt kontroll på skapene og skuffene enda, og hva som skal være hvor. Er inne i andre runde nå. 

Elsker forresten  tabben til elektrikeren som gjorde at spisestuelampa vår som endte over kjøkkenbenken. Mangler fortsatt spisestuelampa for butikken var utsolgt sist jeg var innom. Så det blir to av samme lampe i rommet, men tror det kommer til å bli veldig bra.


Moro er det å lage mat  i mitt nye kjøkken - i dag stod Kremet gryte med svinekjøtt på menyen, en rett som jeg fant på nettet her, og den var virkelig god.


Har måttet gå til innkjøp av 2 stk. Bekväm trappestige hos Ikea for jeg rekker jo ikke opp til de øverste hyllene. Må jo ha en i hver etasje for det samme problemet får storesøster i klesskapet sitt og jeg rekker ikke alltid opp til øverste stativ for klesvasken heller.
BEKVÄM Trappestige IKEA Massivt tre; et slitesterkt naturmateriale. Håndtak/hull i øverste trappetrinn gjør den enkel å flytte.

Ellers går tiden med tid til å få ting på plass og esker ut av huset.  Har ikke plass til fin serviset i kjøkkenskapene så disse eskene har blitt stående ved kjøkkenbenken de siste to ukene. Har fått redusert antallet litt ved å plassere noe inn i kjøkkenskap, tatt noe i eske til bruktbutikken og resten forsvant ned i hyllene i boden i påvente at vi skal komme så langt å kjøpe en skjenk eller noe etterhvert.Det å flytte inn i nytt hus har gjort at jeg heller ikke kjenner mitt kjøkkenutstyr lenger - kjøleskap, stekeovn, mikroovn, kokeplate og oppvaskmaskin. I tillegg er også vaskemaskin og sentralstøvsuger nye så det er noen bruksanvisninger å sette seg inn i. Er veldig fornøyd med alle de nye hvitevarene våre som går enten i Siemens eller Electrolux merkene.Snekkerne begynner også å bli ferdige med sine siste prosjekter på huset og forventer å være ferdig til uka. På fredag ettermiddag ble de ferdig med veranda på forsiden av huset så da forsvant utesofaen ut dit med en gang siden den var plassert i stua. Fredag var jo en nydelig dag, men denne helga ble det for kaldt til å prøve å sitte der. Nå mangler rekkverket på utsiktsiden av huset, og sofaen ender nok der for på den som er ferdig blir nok spise/grillstedet vårt dette året.

Og nå diskuterer jeg med meg selv skal jeg teste ut badekaret vårt for det har ikke det vært tid til enda, eller skal jeg prøve å montere Billy bokhylle. Har litt lopper i blodet for tiden...
4 kommentarer:

 1. Kjøkkenbenker er et kapitel for seg sjøl... Sier ikke mer.. men vi kunne hatt mye mer... :P
  Og vi har mye...

  Flott kjøkken og den lampa var jammen meg flott!
  Skulle ønske jeg hadde flere sånne digre skuffer som du har!!

  Skjønner at du har lopper i blodet, men ta det litt i slowmotion.. man trenger å bo seg litt inn også! Så en tur i badekaret burde du ta! :)

  Klem

  SvarSlett
 2. det ble lillebror som fikk badekaret og jeg bokhylla, iallefall inntil mannen kom fra jobb og tok over... så da ble det sofa og PC istedet :)

  SvarSlett
 3. syns dere har kommet langt jeg - vi bodde med utesofaen i stua nede, i nesten 2 år, før vi kjøpte sofa;-) Ja og kasser hadde vi stående lenge lenge i stua ned også - helt til vi flyttet dem ned i kjelleren og der står de ennå;-) Gratulerer med nytt hus!!!!

  SvarSlett
 4. Så flott det blir Vigdis! Skikkelig bra!

  Vi bygde på for et par år siden og har et gedigent kjøkken med mye (da mener jeg virkelig MYE) benkeplass og det er en utfordring å holde den relativt ryddig til tider...

  SvarSlett