Sider

mandag 7. mai 2012

DIY - Oppslagstavle med tavlemaling

En ting jeg var sikker på at skulle på veggen her i nye huset var en oppslagstavle. Har hatt lyst på en ukeplan.no tavle, men fant ut at en tavle med magnet/tavlemaling vil være like så bra.  Hadde sett Stylizimo sin flotte tavle som er vist under, men visste jeg måtte gjøre en del forandringer for at den skulle passe til vår familie.

Foto: Stylizimo

På veggplassen i gangen mellom kontoret og gjestedoen hadde jeg en plass som egnet seg godt til å lage en tavle med nok plass til alle oss 4 + kolonne for Middag og til Handleliste.

For å få et rett resultat noe som egentlig er ganske utrolig at jeg klarte (for alt jeg gjør blir som regel skakt på en eller annen måte) så var det frem med vater for å sikre at maskeringstapen jeg brukte ble satt opp helt rett.  Først lagde jeg 6 striper nedover hver 12 cm. Så målte jeg opp 12 cm bortover slik at jeg hadde en kvadrat til hver uke dag. På toppen lagde jeg et mindre felt med plass til navnene våre, og på venstre side en smal plass for ukedagene.

Jeg ville gjerne ha muligheter til å henge opp lapper med små beskjeder så underst ble det først malt med magnetmaling og det lagde de grå kvadratene. Magnetmalingen kjøpte jeg på Pandura, Nordbysenteret ved Svinesund da jeg var der i forrige uke. Jeg lot være å male på høyre side som skal være handlelista.

Jeg testet med magnet mellom strøkene for å teste festeevnen - var ikke fornøyd etter 2 strøk så da ble det et tredje strøk også. I går søndag var det gått 24 timer siden det siste strøket så da kunne neste tavlemalingen komme på. På lørdag var det klart for første strøk med tavlemaling. Etter et par strøk med penselen fant jeg ut at dette var en RENNENDE maling etter et par sorte flekker havnet på veggen så det var bare til å henge opp plast på veggen med tape så jeg ikke fikk enda flere skader på veggen. Tavlemalingen er fra Alanor.

Slik så det ut etter første strøk med tavlemaling. Som du ser så er det en del flekker på plasten...


Nå er strøk to ferdig og i dag kunne vi ta i bruk tavla vår. Tror jeg kommer til å male navn og ukedager i tittelboksene. 

Er kjempefornøyd ned resultatet og det ble ordentlig sort farge,  og at jeg skulle klare å få så rette streker som jeg gjorde - det hadde vel jeg aldri trodd....

4 kommentarer:

 1. Så bra det ble! :) Helt genialt med tavlemaling, samt en rad for hvert enkelt familie medlem.

  klem Nina

  SvarSlett
 2. Så stilig!
  Jeg har lyst på no' sånt jeg også - men har ingen plass tror jeg som passer...
  Flink du var til å bruke vater :)
  Og du . .. god bedring med fingrene...Høres helt for jævlig ut!! Klem

  SvarSlett
 3. Utrolig praktisk og tøft

  ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Kjempesmart: ) Håper vi finner plass til noe lignende på kjøkkenet vårt: )
  Du har jammen stått på da....
  Da er det jo ekstra kjekt når det blir så vellykket!
  Lykke til med fargevalget til utsiden. Vi har egentlig ikke vurdert noe annet enn hvitt/eggehvitt på vårt, for det "skal" liksom være hvitt men jeg tror også det kunne vært fint med lys grå..
  Hustypen deres er mer moderne, og kan nok kle de fleste farger...
  Ha en fin dag: )
  Klem Iris

  SvarSlett