Sider

lørdag 29. oktober 2011

nå tar huset form..

Igår var den store dagen som vi har ventet på i spenning - veggene til første etasjen kom kjørende på lastebil og  satt opp på den ventende kjelleretasjen.


Vi hadde fått beskjed om at fredag var dagen og tidspunkt som de forventet å være på plass. Så mann og jeg var klare for å se på vegger bli heist på plass - og hvilken deilig følelse. Men for et vær vi våknet til - det regnet jo i bøtter og spann, men arbeidsfolket de var på plass de.


Her kommer en bilde collage av den timen vi stod og så på i dryppende regnvær (men det merket vi jo ikke :))












I dag har vi tatt noen flere bilder og de kommer litt senere.

onsdag 26. oktober 2011

Noen innkjøp

Forrige innlegg skulle vært publisert igår, men av en eller annen grunn glemte jeg å trykke publiser knappen.


I dag har vi vært en tur på Bauhaus og benyttet av oss noen tilbud som var i periodens tilbudsblad.


Vi bestilte postkasse siden de var gått tomme for den typen vi kunne tenke oss.  Da er vi iallefall garantert at vi får den når den kommer inn på Liertoppen i november. 



 I tillegg fikk vi kjøpt grunning og sparkel. Hvor mye trenger man egentlig - det vet vi jo ikke. Så her ble det ren gjetning så nå blir det spennende å se om vi klarte å beregne riktig.
 


Så forhåpentligvis er det ikke lenge før vi får sjanse til å begynne med grunningsarbeidet på ferdige vegger i huset.


Bilder fra: Mefa postkasser, Jotun, 

Litt av hvert

Etter at det endelig er kommet inntaksledning inn i huset så har hullet ved muren blitt fylt igjen har det vært stille i Rognestien igjen. Men nå har vi fått vite at husveggene kommer fredag eller mandag, og de holder på å sette vegger på lastebil i disse dager. Dette blir spennende og vi skal få vite når de kommer så mor og far så spente som vi er kan få sett at veggene blir heist på plass :)


Denne helgen tok mannen og jeg en kjøretur til Lillestrøm og besøkte:
Bygg Reis Deg

på jakt etter noen impulser til huset. Var mye for fagfolket, men man kunne finne litt for oss vanlige også.


Vi tilbakela mange skritt i de timene vi vandret rundt på utstillingen og det var noen stander som vi brukte lenger tid på enn andre.

Et sted vi brukte tid var hos Smart-HDL som er en styringsløsning for boligen hvor man kan styre lys, varme, musikk m.m. Virkelig fristende med en bryter ved utgangsdøra hvor man kan slå av alt lys i huset på en gang. Når man er på ferie kan man styre hvordan lyset går av og på. Men hvor mye det vil koste oss å få lagt inn er jo et stort spørsmål så enn så lenge så står det på "drømmelista"

DLP universal bryter for lys, varme og audio, hvit


Mannen fikk kjøpt seg ny drill på Maxbo sin stand for det har vi visst behov for når vi setter i gang med litt egeninnsats. Han påstod at han nå kunne drillere raskere enn dattera, men han kommer nok aldri til å bli like flink som henne til å drille (vel og merke med en drillstav)

Alarm til det nye huset har fikk vi bestilt med messerabatt og installasjon i februar så da er enda en ting ferdig på to-do listen.

Aaltvedt Stein hadde en flott steinsatt stand, hvor man også fikk se slike decorsteiner som jeg synes er stilig se på og som man kan lage partier med rundt om i hagen. Mannen vil gjerne ha belegningstein i oppkjørselen og jeg vil ha et bed i stein som avgrenser mellom hage og innkjørsel. Hva det blir til blir vi nok ikke klokere av før til vår/sommeren.

Lukk vindu.


I tillegg har vi endelig bestemt oss for at det blir Elfa til garderoben og walk-inn garderobe, men det får bli et eget innlegg.





mandag 17. oktober 2011

Husfarge

I byggeprosessen er det en del valg som må bli tatt. Vi har vel vært enig lenge om at huset skal være grått, men så er det jo et hav av nyanser som man kan velge mellom. Skal det være lyst, mørkt eller midtimellom ?


Vi har vært innom Maxbo og sett på litt fargeprøver som var malt og kom frem til at fargene KONTUR eller SKODDE vil være riktig. Alt er avhengig av hvor mørk muren på huset blir, men det ser ut som at den blir lysere enn vi trodde. Holder en knapp på Kontur.



Kontur




 Skodde





Give away hos Mrs. Hardy

Mrs. Hardy har en flott give away på sine bloggsider: 




det hadde vært moro å vinne en slik premie (men jeg har egentlig ikke det største vinnerhellet i utlodninger etc.). Fotokurs er noe jeg har kunnet tenke meg i lange tider, men det blir bare med tanken. 


Men kanskje jeg er heldig denne gang...

søndag 16. oktober 2011

å ta valg

Tror det kan være like greit å begynne og finne farger til de ulike veggene i huset så i helgen ble de første tapetbøkene dratt med inn i husholdningen.


Vi ble i vår enige om at det skal være en gjennomgangstone i huset med en farge. Den skal være lys, men ikke hvit og den skal være annerledes enn Snøhvit (Norsjö) som vi har mye av i vårt nåværende hus.




Vi har pratet om å bruke Jotun Pure Color og Jotun Slett Vegg
LADY Pure Color

men har oppdaget også denne typen fra Norsjö som er ny serie og heter Light & Space
Den reflekterer opp til 40% mer lys og kan spare på belysning.


Nå ser vi på et tredje alternativ - å bruke fibertapet med struktur og når vi er lei av fargen vi har valgt er det bare til å male over.


Så om ikke vi skal bare velge farger så har vi nå 3 ulike valg å ta når det gjelder hva vi skal bruke på vegger



Så langt har vi blitt enige om denne fibertapeten, men hvor lys eller mørk skal den være ? Det er vanskelig.


Ja også har vi diskusjoner om fondvegg da. Jeg har veldig lyst på det et par steder, men mannen sier at han har lest at fondvegg - det er ikke "in" lenger. Ikke vet, jeg... Men en ting er sikkert at en fondvegg hos skal ikke være full av noe store motiver med mye farger. Liker disse to litt, men sikker er jeg ikke. 

Taptene over er fra Borge i serien Style Statement


Men uansett om hva jeg skrev om store motiver over så vi kan godt ende opp med en slik vegg på foreldre soverommet bak senga:

Men en New York skyline frister ;)

Mens storesøster ikke har helt peil på hva hun ønsker så har lillebror mye mer klare ønsker om hva han ønsker. Etter å ha sett kule fototapeter med bmx syklister og andre sportsøvelser så har han endelig etter å ha hatt en skade siden begynnelsen av september kunnet ta med seg pappan sin (og kamera) ut i årets løye for terrengsykkel NM og tatt bilder av seg i action.

 

Nå går diskusjonen på hvordan vi skal sette sammen dette til en fototapet for han ønsker å bruke flere av bildene. Så da blir mamman utfordret i photoshop for å finne en løsning på det. Blir det en  hel vegg eller blir det en bord - det for tiden vise.












følelse av hage og luftighet



Slik ser det ut hos oss om dagen.  Det er fylt på med mye masser og vi har fått inntrykk av hvordan det kan bli til slutt. Mannen har helt klart en mye bedre forestilling enn jeg for jeg klarer rett og slett ikke se for meg hvordan det kan bli til slutt. 


Det ligger igjen en haug med stein for hullet hvor inntaksledningen skal inn for her har det skjedd noe krøll så dette var ikke levert enda, men i morgen skal visst det være på plass.


 Nå er det fylt opp med 3 nivåer, en for kjeller, en ved terrasse, og det høyeste ved gårdsplassen. Men på bildet ser det ut som at i en nedoverbakke, men ser litt annerledes ut i virkeligheten.



I kjelleretasjen får vi helt uventet en stor hageflekk. Vi er imponert over hva graveren har fått til her så her kan vi også få et flott sted å nyte utsikten på.


Nå er det bare å vente på at snekkerne skal bli ferdig med veggene inne på låven sin, de skal være ferdig med to så langt og vi har fått vite at de skal være klare til å begynne å sette opp første etasjen i uke 43.
Vi gleder oss.

torsdag 13. oktober 2011

Vi kan gå inn i 1. etasje

Et innlegg uten bilder for vi fikk ikke vært innom hus/tomt før mørkets frembrudd.


Nå om dagen er gata stengt pga graving slik at veien er stengt og det gjør jo at vi ikke får fulgt med på samme måte når vi kjører til og fra jobb som vi har gjort ellers. Får håpe kommunen blir ferdig snart, men med tempo de holdt sist som det ble gravd oppe i åsen her er ikke forventningene de største.


Så dagens tur nedom tomta ble en stor overraskelse for oss. Her har det blitt jobbet mye idag med påfylling av masser. Det er lagt grus slik at nå kunne vi enkelt skritte inn i 1. etasjen og gå rundt på platen. Det er en utrolig frihetsfølelse å gå på gulvplatene og se utover Indre Havn. Vi ligger mange meter over de husene som ligger i gaten nedenfor og man ser rett ut over øyene og til Jeløya. Det kommer til å bli en fryd å sitte i stua og se utover kveldene som kommer.


Og med all påfylling idag så har vi fått en gedigen gårdsplass i våre øyne. Skal bli spennende å se hvordan om det føles likedan etter at huset er kommet opp. 


Så nå er det så å si klart til at veggene skal komme på plass ser det ut for oss - men elektrikeren har ikke vært innom så grøft er ikke gravd og langs husveggen er det heller ikke helt fylt til for elektrikeren må ned å koble til. 


Får nok ta en telefon til snekker for å høre når veggene kommer .. for nå er vi spente.



tirsdag 11. oktober 2011

Jord og mer jord


For oss som gleder oss til at huset snart skal komme på plass går dagene sakte når det ikke skjer noe synlig på huset. Men mens vi venter vet vi at det skjer noe på låven til byggmesteren. Der bygges veggene til huset opp og når de er ferdig så kommer  de kjørende på en stor lastebil og blir heist på plass. 


Det har vært temmelig stille på tomta utenom litt muring et par dager for å få opp støttemur ved dørene i kjelleretasjen.


 (Støttemur på plass)

Denne uka har det imidlertid vært gravemaskin for å fylle på masser mot huset og nå begynner vi virkelig å ane konturene av hvordan hagen vil bli når huset til slutt er ferdig. 



 



Som dere ser er det stor forskjell mellom hvordan det ser ut idag og for et par uker siden. 


Massevis av jord er kjørt til for å fylle opp langs huset og hageområdet som er i flukt med kjelleretasjen som det skal være gress på. 



 Dette bildet viser husets nordside hvor ungene kommer til å ha kjellerstua si over hele bredden av huset. Med så mange vinduer samt noen både i øst og vest bør det bli massevis av lys inn i rommet.




Minsten i huset måtte også ta noen bilder da vi var nedom av den flotte himmelen og antydning til måne.